fredag 6 mars 2015

v.10

Denna veckan har vi tittat på en teater som hette resan till Apolonien. I teatern spelade fem personer men sex karaktärer - en person spelade två roller. I teatern fick vi se mycket dans och höra mycket musik. Teatern handlade om att Cirkusprinsessan Elvira ville bo i Apolonien men det fick hon inte för svanen Kenneth. Svanen Kenneth tyckte att man inte fick blanda cirkus och musik. Men alla i Apolonien sa att vi skulle hjälpa dem att blanda cirkus och musik så då fick vi stå upp och klappa och sjunga med i låten. Efter det så tyckte svanen Kenneth att man också skulle få blanda cirkus och musik. Budskapet i teatern var att man ska få känna sig trygg för den man är och att alla ska få vara den man är.

Cirkusprinsessan Elvira var duktig på att att göra konster, samtidigt som hon var hon lite mystisk och hemlighetsfull.
Brillan spelade trummor och försökte gömma Elvira för svanen Kenneth.
Borgmästaren spelade trombon och hade jättekonstigt hår. Han var väldigt snäll och kom med kloka ord.Mustaschen var lite studsig. Hon bestämde också i Apolonien.

Kaj Kjolanta var lite mystisk. Hon var jätteduktig på dragspel.
Svanen Kenneth var lite ond samtidigt som hon var god. Hon ville att man skulle hålla ordning och reda samtidigt som hon höll med de andra i Apolonien.
"Om du tycker dig vara för olik
så är det för att den som lever är unik
du är inte gjord på fabrik
ingen här är någon annan lik" - Mustaschen


Have a nice weekend/عطلة نهاية الاسبوع
Önskar Elliot, Amelie, Leen och Shahad.

4 kommentarer:

  1. Jag tycker det var ett mycket viktigt budskap som pjäsen förmedlade. När man blir respekterad för den man är vågar man ännu mer visa sin personlighet. Vi är alla olika! Vilken tur för då kan vi hjälpa varandra med det vi är bra på.

    SvaraRadera