söndag 15 februari 2015


Föräldramöte 10/2
Under mötet informerade vår skolsköterska Monica Olofsson om hur viktiga ni som föräldrar är för att skapa goda vanor för era barn. Alltifrån sömn, kost och aktiviteter, är det ni som styr.
Det är viktigt att tänka på hur ni  vill ha det i er familj. 

Ett tips är också att hålla god kontakt med andra föräldrar i klassen för att kunna ha goda argument om ens barn ifrågasätter varför "alla andra får". 
Ett exempel var "skärmtid". Om hockeyträningen, handbollsträningen eller ridlektionen har en start och stopptid så bör även "skärmträningen" ha det.

Monica avslutade med tre sammanfattande punkter som är viktiga för barn för att de ska må bra och kunna prestera i skola och på fritiden.
  • sömn - barn behöver vila och rutiner för sitt sänggående.
  • mat - goda förebilder och gränser för mängden godis
  • aktivitet - kroppen är gjord för fysisk aktivitet.

Efter Monicas information tog Annalena och Veronica över. De hade tre punkter som kortfattat redovisas nedan.

 Nationella Prov


Nationella prov ska stödja en likvärdig och rättvis bedömning av elevernas kunskaper

  • Genomförs v. 11-20  
  • Matematik och Svenska/SvA
  • 17 delprov
  • Halvklass-timmar

Proven är en rättighet för era barn att få genomföra. De testas i matematik och i svenska/ svenska om andraspråk. För att det ska bli likvärdig bedömning och samma förutsättningar för alla blir den organisatoriska biten för skolan stor. Vi måste se till att använda personal och tid rätt.
Är man sjuk har man rätt att få genomföra provet men kan då inte få helt samma förutsättningar.
Länken innehåller information från skolverket

Utvecklingssamtal VT-15

Vi planerar att genomföra utvecklingssamtal efter att Nationella Proven är genomförda. (runt v.18-21) Detta för att vi där kan delge er resultaten samt har en hel bild av år 3.
Har man behov av möte tidigare bör man höra av sig. 
Vi kommer att använda den kortare IUP-blanketten som vi använde i höstas och man ska förbereda sig genom att läsa och ta del av denna samt barnens "Hjärta och Stjärnor-bok" innan mötet.

Spelhåla - 
mattespel som kan hjälpa era barn med matematiskt tänkande.

Vi hade fyra olika stationer där man kunde prova/titta på spel och ett häfte fanns kopierat till priset av 5-10 kr med tips på enkla spel med hjälp av tärningar, spelkort, papper och penna.

Under mötet fick man även se en film som era barn gjort för tillfället. Titta och njut av era barns kloka ord:)

MVH 
Annalena & Veronica


1 kommentar:

  1. Jag var inte på föräldramötet så det var kanonbra att jag kunde se filmen här på bloggen. Tänk vad mycket saker ni gör i skolan och så många år ni känt varandra. Ni är toppen!!

    SvaraRadera