fredag 28 mars 2014

Lekar från förr

Vi har lekt tre lekar och de går till såhär;

Godmorgon godmiddag godkväll

Deltagarna står i en ring. En person går utanför ringen och knackar på ryggen och säger är det någon hemma? Då kan man svara ja eller nej. Om man svarar ja så får man springa. Man springer motsatsen mot den som knackade och när man möts så skakar man i hand och säger *godmorgon godmiddag godkväll*. Sen springer man till den tomma platsen och den som kommer först dit VINNER!!! Den som kommer efter får knacka på ryggar igen. Om man säger nej så får den som knackade fortsätta. 

Sista paret ut

Det går ut så här att två deltagarna ställer sig på ett led efter varandra två och två, hand i hand. En tagare står framför ledet och ropar ``sista paret ut!". Då rusar det sista paret fram på vars en sida om ledet och försöker få tag i varandra igen innan någon av dem blir fångade. Lyckas tagaren fånga en ur paret bildar han ett nytt par med denna och dem som blir över får bli ny tagare. Det nya paret ställer sig först i ledet och leken börjar om. 

Hej mackaroni mandelross

Här står man i ring och lägger handens ovandel i kompisens handflata. Sedan sjunger man ramsan tillsammans och när ramsan slutar åker någon ut. 

Hej mackaroni mandelross
Denna ross denna ross 
Mio mio puss puss puss 
Mio mio puss puss puss 
One two three 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar